
. Składniki : 5 pałek z kurczaka 1 gruszka. 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku sól , pieprz. szczypta mielonej słodkiej papryki. szczypta mielonej ostrej papryki. 1/2 łyżeczki suszonej bazylii. olej Pałki z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem . Czosnek obrać i przecisnąć przez praske . Przełożyć do miski . Wlać 2 łyżki oleju . Wsypać bazylię i pozostałe przyprawy : sól , pieprz i obie papryki , wymieszać . Włożyć pałki i dokładnie je natrzeć mieszanką . Przykryć i odstawić na noc w chłodne miejsce . Mięso wyjąć z lodówki i poczekać , aż osiągnie temperaturę pokojową . Gruszkę umyć i osuszyć . Pokroić na plasterki ( usuwając gniazda nasienne ) . Cebulę obrać i pokroić w łódeczki . Pałki ułożyć w żaroodpornym naczyniu . Przełożyć gruszką i cebulą . Skropić olejem . Piec 60 minut w temperaturze 190 stopni . źródło : " Życie na gorąco "
Komentarze
Prześlij komentarz