Warzywa porządnie umyć i osuszyć (nie obierać cukinii).
Ząbki czosnku obrać i pokroić w kosteczkę, cebulę w pół krążki, papryki i wydrążoną z miąższu cukinię w kostkę, a kiełbasę w plasterki.
Do rondla na rozgrzany olej wrzucić cebulę wraz z kiełbasą, lekko posolić, popieprzyć.
Całość smażyć około 6-7 minut mieszając, dodać czosnek i jeszcze chwilkę smażyć.
Następnie dodać cukinię i papryki, podlać 1/3 szklanki wody, przykryć i dusić na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając do miękkości warzyw.
Jak już będą miękkie, odkryć rondel , wlać pomidory z puszki, doprawić jeszcze solą i pieprzem oraz ostrą papryką , całość podgrzewać mieszając około pięć minut .
Komentarze
Prześlij komentarz