Zupa koperkowa z brukselką



SKŁADNIKI

  • 3 - ziemniaki
  • 1 - marchewka
  • 1 - cebula
  • 1 łyżka - masła
  •  l - bulionu drobiowego
  • 300 g - brukselki  (może być mrożona)
  • 1 pęczek koperku
  • śmietana creme fine

Na patelni roztopić masło . 
Wrzucić i przesmażyć pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki .
 Po chwili dodać posiekaną cebulę . 
Gdy się zeszkli, zalać bulionem drobiowym i ugotować al dente .
 Pod koniec dorzucić brukselkę i gotować do miękkości .
Dolać śmietanę creme fine , gotować 5 minut . 
  Zdjąć z ognia i dorzucić posiekany koperek . 
 Doprawić do smaku solą i pieprzem.

źródło : ewawachowicz.pl

Komentarze