Surówka koperkowa z młodej kapusty


SKŁADNIKI :
Pół główki młodej kapusty,
1 łyżeczka soli,
1 mała cebula,
1 pęczek posiekanego koperku,
1 płaska łyżeczka cukru,
1-2 łyżeczki soku z cytryny,
1 łyżka oleju słonecznikowego,
pieprz

Młodą kapustę drobno poszatkować i przełożyć do dużej miski. 
Oprószyć ją 1 łyżeczką soli.
 Miskę przykryć i odstawić na 10 minut. 
W tym czasie cebulę pokroić w drobną kostkę. 
Do kapusty dodać cebulę i koperek, cukier i sok z cytryny. 
Kapustę dokładnie wymieszać lub wygnieść ręką , aby dobrze połączyła się z pozostałymi składnikami.
 Na końcu dodać olej, szczyptę pieprzu i wymieszać do połączenia. 
Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.

źródło : gotujzcukiereczkiem.pl

Komentarze