SKŁADNIKI :
Pół główki młodej kapusty,
1 łyżeczka soli,
1 mała cebula,
1 pęczek posiekanego koperku,
1 płaska łyżeczka cukru,
1-2 łyżeczki soku z cytryny,
1 łyżka oleju słonecznikowego,
pieprz
Młodą kapustę drobno poszatkować i przełożyć do dużej miski.
Oprószyć ją 1 łyżeczką soli.
Miskę przykryć i odstawić na 10 minut.
W tym czasie cebulę pokroić w drobną kostkę.
Do kapusty dodać cebulę i koperek, cukier i sok z cytryny.
Kapustę dokładnie wymieszać lub wygnieść ręką , aby dobrze połączyła się z pozostałymi składnikami.
Na końcu dodać olej, szczyptę pieprzu i wymieszać do połączenia.
Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
źródło : gotujzcukiereczkiem.pl
Komentarze
Prześlij komentarz