SKŁADNIKI :
½ główki kapusty PEKIŃSKIEJ
1 marchewka,
½ dużej cebuli,
SOS:
¼ szklanki maślanki,
1,5 łyżki majonezu,
1,5 łyżki soku z cytryny,
1,5 łyżki białego octu winnego,
2 łyżki cukru pudru,
½ łyżeczki soli,
¼ łyżeczki pieprzu
Kapustę dokładnie opłukać i osuszyć .
Następnie bardzo drobno ją poszatkować i przełożyć do dużej miski.
Marchewkę i cebulę obrać .
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki, a cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
Warzywa przełożyć do kapusty, wymieszać .
Składniki sosu połączyć ze sobą i wymieszać.
Sos powinien być jednolity, kremowy, bez grudek.
Przygotowanym sosem zalać warzywa, wymieszać.
Surówkę odstawić na 1-2 godziny do przegryzienia.
źródło : gotujzcukiereczkiem.pl
Komentarze
Prześlij komentarz