Składniki :
500 g gulaszu z jelenia
1 duża marchew
1 gruszka
2 łyżki mąki
1 szklanka czerwonego , wytrawnego wina
1/2 szklanki wody
1/2 łyżki przecieru pomidorowego
sól , pieprz
olej do smażenia
1 łyżka masła
Mięso z jelenia umyć , osuszyć , obtoczyć w mące .
Usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano .
Na patelnię wlać wino , zeskrobać resztki z dna .
Dolać wodę , dodać przecier pomidorowy , doprawić solą i pieprzem .
Mięso przełożyć do brytwanny i piec w 150 stopniach przez 2,5 godziny pod przykryciem , od czasu do czasu mieszając .
Na patelni roztopić masło , usmażyć na nim pokrojoną w plastry marchewkę .
Do gulaszu dodać marchew i pokrojoną w grubą kostkę gruszkę .
Piec jeszcze 30 minut .
Komentarze
Prześlij komentarz