Filety z kurczaka w cieście czosnkowo - ziołowym





Składniki :

2 filety z kurczaka
przyprawa do kurczaka
1 szklanka mąki
2 szklanki wody
1 jajko
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka curry
sól , pieprz
olej do smażenia


Filety z kurczaka przekroić na pół , umyć , oprószyć przyprawą do kurczaka .
Mąkę wymieszać z wodą , jajkiem, solą, ziołami prowansalskimi , przyprawą curry i przeciśniętym przez praskę czosnkiem  – powinno powstać gęste, jednolite ciasto naleśnikowe . 
Rozbite kotlety z piersi kurczaka przełożyć do miski z ciastem naleśnikowym, schować do lodówki na ok. godzinę .
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i tak otoczone w cieście naleśnikowym smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 

źródło : kulinarneprzeboje.pl

Komentarze