Składniki :
2 filety z kurczaka
przyprawa do kurczaka
1 szklanka mąki
2 szklanki wody
1 jajko
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka curry
sól , pieprz
olej do smażenia
Filety z kurczaka przekroić na pół , umyć , oprószyć przyprawą do kurczaka .
Mąkę wymieszać z wodą , jajkiem, solą, ziołami prowansalskimi , przyprawą curry i przeciśniętym przez praskę czosnkiem – powinno powstać gęste, jednolite ciasto naleśnikowe .
Rozbite kotlety z piersi kurczaka przełożyć do miski z ciastem naleśnikowym, schować do lodówki na ok. godzinę .
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i tak otoczone w cieście naleśnikowym smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
źródło : kulinarneprzeboje.pl
Komentarze
Prześlij komentarz