Składniki :
2 marchewki
6 ziemniaków
ok. 300 g kapusty pekińskiej
500 g kiełbasy śląskiej
1 czerwona papryka
1 łyżeczka lubczyku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka vegety
1/2 łyżeczki ostrej papryki
2 łyżki przecieru pomidorowego
natka pietruszki
Do 2 l gotującego się bulionu dodać obrane , umyte i pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaki oraz poszatkowaną kapustę .
Gotować ok. 20 minut .
W międzyczasie kiełbasę pokroić w półplasterki , przesmażyć .
Na patelni po przesmażonej kiełbasie , przesmażyć pokrojoną w kostkę paprykę .
Dodać do zupy .
Dodać przecier pomidorowy .
Zupę doprawić majerankiem , lubczykiem , solą , vegetą i ostrą papryką .
Podawać posypaną umytą , posiekaną natką pietruszki .
Komentarze
Prześlij komentarz