Składniki :
300 g polędwicy z dorsza
MARYNATA:
2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
½ łyżki musztardy Dijon
2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki
½ łyżeczki soli
Szczypta pieprzu
4 plasterki cytryny
Wymieszać ze sobą składniki marynaty.
Piekarnik nagrzać do 230 stopni.
Polędwicę z dorsza umyć , podzielić na porcję ,ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej folią aluminiową.
Porcje dorsza posmarować równomiernie marynatą.
Na wierzchu każdej porcji ułożyć plasterek cytryny.
Dorsza piec 5-7 minut .
Podawać z ulubionymi dodatkami .
źródło : gotujzcukiereczkiem.pl
Komentarze
Prześlij komentarz