Składniki :
350 g fileta z łososia
1 żółta papryka
12 pomidorków koktajlowych
marynata :
4 łyżki sosu sojowego
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka oleju
3 łyżki posiekanego koperku
Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Z łososia odciąć skórę i usunąć ości.
Pokroić łososia na 2,5 cm kawałki, wymieszać z marynatą.
Rybę wstawić na 1/2 godziny do lodówki , aby przeszła smakiem marynaty.
Przygotowane składniki nadziać na patyczki do szaszłyków i ułożyć na blasze .
Wstawić blachę z szaszłykami na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Podczas pieczenia nie obracać szaszłyków, bo łosoś może się rozpadać.
Szaszłyki podawać skropione sokiem z cytryny.
źródło : www.przyslijprzepis.pl ( autor : palinos )
Komentarze
Prześlij komentarz