Farfalle z sosem paprykowym



Składniki :
250 g makaronu farfalle
 500 g mięsa mielonego
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
500 g przecieru pomidorowego
2 łyżeczki papryki słodkiej 
1 łyżeczka papryki ostrej 
1 łyżeczka lubczyku
 sól , pieprz
olej do smażenia

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu , odcedzić .
  • Paprykę pokroić w dużą kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać .
  •   Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso mielone. 
  • Kiedy się zarumieni dodać warzywa, podsmażyć chwilę, zalać przecierem, dolać 250 ml wody, wsypać przyprawy. 
  • Dusimy pod przykryciem przez około 20 minut do miękkości warzyw.
  • Makaron podać polany sosem .

źródło : www.przyslijprzepis.pl ( autor : monika016 )


Komentarze